© Baykuş Haber

Süper Lig’i bekleyen Afrika Uluslar Kupası tehlikesi

En çok Afrikalı oyuncu Beşiktaş’ta

Afrika Uluslar Kupası'na Süper Lig'den yaklaşık 80 futbolcu milli davet bekliyor. Bu organizasyon, Fildişi Sahili'nde 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Süper Lig'de yer alan 20 takımda bulunan Afrikalı oyuncular, milli davet almaları halinde en az 4 maçlarını takımlarından uzakta geçirecekler. Eğer ülkeleri gruplardan çıkarsa bu sayı 2-3 maç daha artabilir.

Beşiktaş, Afrikalı oyuncuların en fazla bulunduğu takım olarak öne çıkıyor. Siyah-beyazlılar, Omar Colley, Jackson Muleka, Arthur Masuaku, Jean Onana, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Eric Bailly ve Rachid Ghezzal gibi 8 Afrikalı oyuncuya sahip. Bu oyuncular milli davet aldıklarında Beşiktaş'ı bir süreliğine lig mücadelesinde yalnız bırakacaklar.

Galatasaray, yeni sezon için Wilfried Zaha, Cedric Bakambu ve Hakim Ziyech gibi Afrikalı oyuncuları kadrosuna katarak Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir şekilde mücadele etmeye hazırlanıyor. Bu oyuncular, milli takım daveti bekliyor.

Fenerbahçe'de de Bright Osayi-Samuel, Omar Fayed ve Alexander Djiku gibi savunma oyuncuları, Afrika Kupası'nda ülkelerini temsil etmek istiyorlar.

Trabzonspor ise Mahmoud Hassan Trezeguet, Fode Koita, Paul Onuachu ve Nicolas Pepe gibi hücum oyuncularıyla organizasyonda boy göstermeyi umut ediyor.

Süper Lig'den yaklaşık 80 futbolcunun milli davet alması durumunda, bu oyuncular turnuvada ülkelerini temsil edecekler. Bu liste, Süper Lig'in uluslararası çapta ne kadar geniş bir oyuncu havuzuna sahip olduğunu gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER