© Baykuş Haber

Sur Bilim Şenliğinde öğrenciler çalışmalarını sergileyecek

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen Sur Bilim Şenliği başladı. Şenlik, TÜBİTAK ve Sur Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor ve 4 gün sürecek. Kurşunlu Cami Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış programında Vali Ali İhsan Su, bilimin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte gençlerin birçok deneysel etkinlik yaparak vizyon kazanacaklarını belirtti. Hızla gelişen bir dünyada yaşadığımızı vurgulayan Vali Su, bu değişime ayak uydurmanın önemine dikkat çekti.

Vali Su, şenliğin bilim alanına yeni yetenekler kazandıracağını ifade etti. Atölyelerde öğrencilerin çeşitli deneyler yaparak bilimsel konuları pratiğe dökeceğini söyledi. Bu sayede gençlerin bilime olan ilgisinin artacağını ve vizyonlarının genişleyeceğini belirtti.

Sur Kaymakamı Asım Solak da şenlikte birçok atölye, bilim arabası ve 150'den fazla etkinlik olduğunu aktararak yaklaşık 20 bin öğrencinin etkinliklerden faydalanmasının beklendiğini ifade etti. Etkinliklerin yapay zeka oyunlarından kimya deneylerine, gökyüzü gözlemlerinden sanatsal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede sunulduğunu belirtti.

Atölye lideri Mehmet Deniz Akın ise öğrencilerin bu etkinliklerle yeni deneyimler kazandıklarını ve meraklarının arttığını söyledi. Bu deneyimlerin ilerleyen dönemlerde öğrencileri daha fazla zeka oyunlarına ve bilimsel çalışmalara yönlendireceğine inandığını ifade etti.

Çocuklar, etkinliklerin kendileri için eğlenceli ve öğretici olduğunu belirterek, okullarının kendilerini buraya getirmesini sevindirici bir olay olarak değerlendirdi. Vali Ali İhsan Su, Sur Kaymakamı Asım Solak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ensari Erden'in yanı sıra öğretmenler ve çok sayıda öğrenci etkinliğe katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER