© Baykuş Haber

Suriye sınırında hububat sevinci

KİLİS VE İLÇELERİNDE 2023 YILI HUBUBAT HASADI BAŞLADI.

Kilis ve ilçelerinde Suriye sınırında yer alan obalarda hububat hasadı başladı. Bu yıl yaklaşık 150 bin dekarlık alanda yüksek rekolte bekleniyor. Mercimek, arpa ve buğday hasadına başlanırken, sulanan arazilerde hasadın biraz daha geç başlayacağı belirtiliyor. Biçer döverler, hububat hasadının başladığı bölgelerde tam kapasitede çalışıyor. Şu ana kadar üreticiler dönüm başına 250-500 kilogram arasında ürün elde ediyorlar.

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, yüksek rekolte beklentisi olduğunu vurgulayarak, "İlimizde yaklaşık 150 bin dekar alanda arpa, buğday ve diğer hububat ürünleri yetiştiriliyor. Bu hasadın büyük bir bölümü Elbeyli ilçesinde gerçekleşiyor. Bölgemiz Suriye sınırına yakın olması nedeniyle yüksek verim sağlıyor. Ancak ürün fiyatlarının düşük olması çiftçileri endişelendiriyor" dedi.

Özdemir, çiftçilere ürünlerini aceleyle satmamalarını ve devletin belirleyeceği taban fiyatı beklemelerini tavsiye ederek, "Çiftçilerimiz, ürünlerini satmadan önce devletin belirleyeceği taban fiyatını beklemelidir. Taban fiyatlar açıklandıktan sonra ürünlerini piyasaya sürebilirler" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER