© Baykuş Haber

Sütlaç dağıtıp, Süt Gününü kutladılar

SÜTLAÇ DAĞITIP, SÜT GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Dünya Süt Günü kutlamaları kapsamında Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sütlaç dağıtıldı.

Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) kararına dayanarak 1 Haziran'ın "Dünya Süt Günü" olarak kutlandığı belirtildi. Sütün vücut için önemine dikkat çekilen açıklamada, sütün vücut fonksiyonlarının düzenlenmesinde, vücudun gelişmesinde, kemik ve diş oluşumunda önemli bir rol oynadığı ifade edildi. Sütün içeriğindeki mineral maddeler, süt şekeri (laktoz), süt yağı, süt proteini, B12, B2, A, C gibi vitaminleri barındırdığına vurgu yapıldı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Dünya Süt Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, İl Müdürü Ahmet Ökdem, İl Müdür Yardımcısı Hamit Eray Yeşilçayır, Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Cihat Yıldırım ve diğer personelin katılımıyla kent meydanında sütlaç dağıtımı gerçekleştirildi. Süt tüketiminin önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen etkinlikle Aydın'daki süt üreticileri, süt toplayıcıları ve süt işletmecileri de desteklendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER