© Baykuş Haber

TABA-AmCham Kamu İlişkileri Direktörlüğüne Avukat Meltem Banko getirildi

MELTEM BANKO

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham), Kamu İlişkileri Direktörlüğü pozisyonuna Avukat Meltem Banko'yu atadı. 1987 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öncülüğünde kurulan ve Kamu Yararına Dernek statüsüne sahip olan Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham), Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapacak olan Avukat Meltem Banko'nun atanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Avukat Meltem Banko, TABA-AmCham'da Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapacak ve dernek ile ülkenin yetkili otoriteleri ve reel sektör arasında iletişim kanalını güçlendirmeyi hedefleyeceğini belirtti. Ayrıca, TABA-AmCham'ın Türkiye'nin ticaret alanındaki kurumsal yapısını daha da ileriye taşıma amacı güttüğünü ifade etti.

TABA-AmCham Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı, Avukat Meltem Banko'yu yeni görevi dolayısıyla tebrik etti ve deneyimi ve çalışma azmiyle başarılı olacağına olan inancını dile getirdi. Sanlı, "Avukat Meltem Banko, bu önemli görevi yerine getirirken derneğimizin hedeflerine katkıda bulunacak ve Türk-Amerikan ticaret ilişkilerini daha da güçlendirecektir" dedi.

Türk Amerikan İş Adamları Derneği, uzun yıllardır Türk-Amerikan ticaret ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayarak Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki yatırımların ve ticaretin büyümesine katkıda bulunuyor. TABA-AmCham, Select USA Summit gibi etkinliklerle Türk yatırımcıların ABD pazarına girişlerine de destek veriyor. Dernek, Türkiye'nin birçok şehrinde şubelere ve ABD'de temsilciliklere sahip olarak, iki ülke arasındaki işbirliğini teşvik ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER