© Baykuş Haber

Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor

Gülşah ÖZGEN-Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)- ADANA Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından az hasarlı konutların tercih edilmediğini belirterek, ”Ancak konutların hasar durumları netleşti. Ciddi anlamda bir konut sıkıntısı ortaya çıktığı için; az hasarlı bina, kolonlarında bir sıkıntı yoksa iç ve dış tadilatları yapılmaya başlandı. Şu anda hem kiraya veriliyor hem de satışı yapılabiliyor” dedi.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, 6 Şubat'taki deprem sonrasında az hasarlı konutların tercih edilmediğini, ancak şu anda hasar durumlarının netleştiğini ve az hasarlı binaların iç ve dış tadilatlarının başladığını belirtti. Konut sıkıntısının ortaya çıktığını ifade eden Uçar, bu binaların hem kiraya verildiğini hem de satılabildiğini söyledi.

Türkiye genelinde konut satışlarının azaldığına dikkat çeken Ülkü Uçar, fiyatların yüzde 132 oranında arttığını ve kira krizi beklediklerini ifade etti. Ayrıca depremzedelerin dönüşü ve okulların açılmasıyla hem satılık hem de kiralık fiyatlarında artış olacağını vurguladı.

Uçar ayrıca, daha fazla konut yapılması gerektiğini ve TOKİ aracılığıyla bu yönde adımların atılması gerektiğini belirtti. Geçmişte deprem sonrası az hasarlı binaların tercih edilmediğini, ancak şu anda bu tercihin değiştiğini ifade etti. Az hasarlı binaların iç ve dış tadilatlarının yapılmaya başlandığını aktaran Uçar, bu binaların hem kiraya verildiğini hem de satılabildiğini dile getirdi.

Son olarak, döviz ve altın alanların yaklaşık yüzde 50 oranında artış yakaladığını ve bu yatırımların gayrimenkule kaymasını beklediklerini belirtti. Uçar, gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenleri, döviz ve altınlarını bozdurarak gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER