© Baykuş Haber

Takip sırasında kaza yapan otomobildeki 25 milyon TL’lik uyuşturucuya 1 tutuklama

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de polisin takibi sırasında devrilen otomobilde piyasa değeri 25 milyon TL olan uyuşturucu ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu 3 şüpheliden 1’i tutuklandı, diğerleri ise yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de polisin takibi sırasında devrilen otomobilde piyasa değeri 25 milyon TL olan uyuşturucu ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu 3 şüpheliden 1'i tutuklandı, diğerleri ise yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.
Diğer illerden kente yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 gün önce Kayseri- Malatya kara yolundaki uygulama noktasında şüphe üzerine otomobili durdurmak istedi. İçindekilerin 'Dur' ihtarına uymadığı otomobil, takip sırasında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada yara almayan Suriye uyruklu D.F., T.K ve T.S. polis ekiplerince yakalandı. Otomobilde yapılan aramada, 42 kilo 700 gram esrar, 100 bin captagon hap ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Söz konusu uyuşturucunun piyasa değerinin 25 milyon TL olduğu bildirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
'POŞETİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'
Nöbetçi hakimliğe çıkarılan 3 şüphelinin tercüman eşliğinde ifadesi alındı. Sürücü D.F., Gaziantep'ten Ankara'ya gittiğini anlatarak, "Elime emaneten bir poşet verdiler. Bu emaneti birisine teslim etmemi söylediler. Polisleri görünce panik yaptım. Sivil araç olduğu için başka birisi beni takip ediyor sandım. Poşetin içinde ne olduğunu bilmiyordum. Korkudan kaza yaptım" dedi. Diğer 2 şüpheli ise D.F.'yi tanımadıklarını ve olayla ilgili olmadıklarını öne sürdü. Nöbetçi mahkeme, şüphelilerden D.F.'nin tutuklanmasına, T.K. ve T.S.'nin, yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. (DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER