© Baykuş Haber

Taksici esnafı bu bayram da umduğunu bulamadı

UZUN YOLDAN GELDİKTEN SONRA TAKSİYE BİNEN VATANDAŞLAR

Eskişehir'deki taksiciler, Kurban Bayramı'nda ve öncesinde bekledikleri gibi iş yapamadıklarını belirtiyorlar. Yoğun trafik nedeniyle bazı vatandaşların taksileri tercih etmediklerini ifade eden taksiciler, uzun araç kuyrukları sebebiyle gidecekleri yerlere geç kalan insanlarla zaman zaman tartışmalar yaşandığını aktarıyorlar. Kentteki taksiciler, sinyalizasyon sisteminde sorun olduğunu düşünüyorlar ve ana arterlere alt ve üst geçitler yapılmasının bu sorunu çözebileceğini öneriyorlar.

Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde taksicilik yapan Mislim Salih, tramvay sistemine öncelik sağlandığını ve bu durumun trafiği olumsuz etkilediğini belirtiyor. Ayrıca, vatandaşların uzun süren trafik sıkışıklığı nedeniyle zaman zaman taksileri tercih etmediğini dile getiriyor. Salih, ana arterlere alt veya üst geçitler yapılmasının bu soruna çözüm sağlayabileceğini ifade ediyor.

Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman vatandaşlarla sorun yaşadıklarını aktaran taksiciler, özellikle ışık sayısının fazla olduğunu ve bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini söylüyorlar. Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle birçok vatandaşın memleketlerine gitmesi ve öğrencilerin okulların kapanmasıyla tatil bölgelerine gitmeleri sebebiyle şehrin boş kaldığını belirtiyorlar.

Ancak taksiciler, işlerin aktif hale gelmesini ve müşterileri beklediklerini dile getiriyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER