© Baykuş Haber

Talas Belediyesi Üreticiye Örnek Oldu

TARIM VE HAYVANCILIĞA HER ZAMAN DESTEK VEREN TALAS BELEDİYESİ BUNA YENİ BİR HİZMETİ DAHA EKLEDİ. HAYVANCILIK YAPANLARA MALİYETİ DÜŞÜK OLAN ELEKTRİKLİ ÇİT SİSTEMLERİ KURARAK ÖRNEK OLAN BELEDİYE, BÖYLELİKLE VERİMİ DE ARTIRMAYA YARDIMCI OLUYOR.

Tarım ve hayvancılık sektörüne olan desteğini sürdüren Talas Belediyesi, yeni bir hizmeti hayata geçirerek örnek oluyor. Belediye, elektrikli çit sistemleri kurarak hayvancılıkla uğraşan çiftçilere maliyeti düşük bir çözüm sunuyor. Kurulan bu sistemler, verimi artırmaya yardımcı oluyor.

Kuruköprü'deki bir çiftlikte Talas Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen bu proje, 2,500 TL ile 3,500 TL arasında maliyetle çiftçilere sunuluyor. Çiftlikte hayvanların otlayabileceği bir alana yerleştirilen elektrikli çit sistemi, hem maliyetleri düşürüyor hem de hayvan sağlığını ve verimini artırıyor.

ERÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden Prof. Dr. Yusuf Konca, bu projenin Kayseri bölgesinde yaygın olmayan bir uygulama olduğunu belirterek, çiftçilerin maliyetlerini düşürmelerine ve hayvanların refahını artırmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Bu sistem, güneş paneliyle çalışabilen düşük voltajlı elektrikle hayvanların temas etmesiyle çalışıyor. Bu sayede hayvanlar güvende ve otlatma alanı istenilen şekilde kullanılabiliyor.

Kuruköprü Muhtarı Bilal Yardım, Talas Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi'nin bu teknoloji eğitimini sunmalarından dolayı teşekkür ederken, besici Selman Şahin ise bu uygulamanın maliyetinin düşük olduğunu ve süt veriminin artacağını belirtti. Tarım ve hayvancılık sektörüne katkı sağlayacak bu tür projeler, çiftçilerin ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli bir katkı sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER