© Baykuş Haber

Talas Kurban Bayramına hazır

TALAS BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA İLÇEDE BAYRAMIN RAHAT VE HUZUR İÇİNDE GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI.

Kurban Bayramı öncesi Talas Belediyesi, ilçenin rahat ve huzur içinde bayramı geçirmesi için çalışmalarını tamamladı. Camilerden mezarlıklara, genel temizlikten çevre düzenlemesine kadar bir dizi hazırlık yapıldı.

Talas Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala ilçenin bayramı huzurlu ve temiz bir şekilde geçirmesi için çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak camilerde geniş bir temizlik ve hazırlık süreci başlatıldı. Camiler, genel temizlikten, virüslere karşı ilaçlamaya, halı yıkamadan kitaplık düzenlemesine kadar detaylı bir bakımdan geçirildi. Bayram namazlarına hazır hale getirilen camilere ayrıca güzel kokular sıkıldı.

Aynı zamanda ilçe genelindeki mezarlıklarda da hazırlıklar tamamlandı. Kuruyan otlar kesilirken, mezarlık içlerinde genel bakım çalışmaları yapıldı ve ziyaretçilere hazır hale getirildi.

Talas'ın cadde ve sokakları özel temizlik malzemeleri kullanılarak yıkanırken, kaldırımlar ve yabani otların yoğun olduğu alanlar ilaçlanarak temizlendi. Görüntü kirliliği oluşturan kurumuş otlar, kuru ağaç dalları ve hafriyatlar da temizlenerek ilçenin temiz bir görünüme kavuşturuldu.

Zabıta ekipleri de bayram süresince huzurlu bir atmosferin sağlanması için vardiya halinde çalışmalarını sürdürecekler. Talaslı vatandaşlar, ihtiyaç veya şikayetleri hakkında 0352 437 00 55 numaralı telefonu arayarak bildirebilecekler.

Kurban kesim alanları da veteriner hekim gözetiminde hazırlandı. Mevlana Mahallesi Salı Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Perşembe Pazarı, Cemil Baba Mezarlığı arkası Sosyete Pazarı ve Reşadiye Kurban Kesim Yeri, vatandaşların kurbanlarını kesmeleri için belirlenen bölgeler arasında yer alıyor. Bu dört alanda veteriner hekimler gözetiminde kurban kesimine izin verilecek. Diğer bölgelerde kurban kesimine izin verilmeyecek.

Arife günü Salı Pazarı ve Sosyete Pazarı, saat 20.00'den sonra kullanılabilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER