© Baykuş Haber

Tanpınarın doğum yıl dönümüne özel sergi

İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ İLE ESENLER BELEDİYESİ, USTA EDEBİYATÇI AHMET HAMDİ TANPINAR’IN DOĞUMUNUN 122. YIL DÖNÜMÜNDE “BİR HAYALİN KURGUSU” ADLI SERGİYİ MERAKLILARIYLA BULUŞTURDU.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi, ünlü yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 122. doğum günü vesilesiyle "Bir Hayalin Kurgusu" adlı sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. İlk olarak Esenler'de sergilenen bu özel yapay zeka resim sergisi şimdi de Gülhane Parkı'ndaki Alay Köşkü'nde görülebilir. Sergide, Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanındaki karakterler yapay zeka desteğiyle tasarlandı. Bu benzersiz sergi, 8 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, bu özel sergiyi sanatseverlere sunan Esenler Belediyesi ve Gökhan Genç'e övgülerde bulunarak, "Marifet iltifata tabidir. Müşterisiz meta zayidir. Gökhan Bey kardeşimiz, bu genç arkadaşımız böyle bir şeye niyetlenmiş, ortaya fikrini koymuş ve Esenler Belediyesi imkânlarını ortaya koymuş. Sanat alanında bir ilke imza atmışlar" dedi.

Görsel sanatçı Gökhan Genç, serginin Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" kitabından ilham alarak başladığını ve daha sonra yapay zeka uygulamasıyla karakterleri tasarladıklarını açıkladı. Türkiye'de bir ilk olan bu yapay zeka sergisinde yaklaşık 40 karakter tasarlandı. Sergi, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın doğum yıl dönümünde Gülhane Parkı'ndaki Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat ve Müze Kütüphanesi'nde görülebilir ve 8 Temmuz'a kadar açık kalacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER