© Baykuş Haber

Tapuda yeni dönem: Alım ve satım artık noterlerde de yapılıyor

İŞLEMLERİN TAPU DAİRLERİNDEKİ GİBİ OLDUĞUNU AKTARAN NOTER ODASI BAŞKANI MEHMET ERMİŞ, “TAPUDAKİ BEKLEME SÜRELERİ AÇISINDAN VATANDAŞLARA DAHA KOLAYLIK SAĞLANSIN, HİZMET YAYILSIN, DAHA GENİŞ BİR AĞIRLIK VERİLECEK. SAKARYA'DA TAPU İŞLEMLERİNİ YAPAN BİR VEYA İKİ DAİRE VARKEN ŞİMDİ 9 NOTER VAR VATANDAŞLARIMIZ İÇİN 9 TANE ALTERNATİF DAHA SUNULUYOR” DEDİ.

Ankara'da ev, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkullerin satışları, artık noterliklerde de gerçekleştirilebilecek. Bu uygulama Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçti. Vatandaşlar, Türkiye Noterler Birliği'nin internet sitesi üzerinden başvuru yaparak işlem yapmak istedikleri noteri seçebilecekler. Noterler, taşınmazın sahibinin tespiti ve değerlendirmesinin ardından işlemi başlatacaklar.

Sakarya Noter Odası Başkanı Mehmet Ermiş, bu uygulamanın tapu işlemlerini kolaylaştıracağını ve vatandaşlara daha fazla alternatif sunacağını belirtti. Şu anda Sakarya'da 9 noter bulunduğunu ve bu sayede vatandaşlara daha geniş bir hizmet ağı sunulacağını söyledi. Ayrıca, bu uygulama ile tapuda bekleme sürelerinin azalacağını ve hizmetin daha hızlı bir şekilde sunulabileceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER