© Baykuş Haber

Tarihi camiye saygısızlık

TARİHİ CAMİNİN KİTABESİ YERLERDE GEZİYOR

Osmanlı Devleti'nin önemli tarihi eserlerinden biri olan Orhan Gazi Camii'ne son zamanlarda yaşanan olaylar, tarihi ve kültürel mirasa olan saygının sorgulanmasına neden oluyor. 1392 yılında Yıldırım Beyazıd tarafından dedesi Orhan Gazi adına yaptırılan bu kutsal caminin duvarlarına, ne yazık ki, gelişigüzel çiviler çakılmış ve tanıtım levhası da giriş kapısının önüne terkedilmiş durumda. Bu durum, caminin tarihine ve maneviyatına olan saygısızlığı gösteriyor.

Bu 631 yıllık tarihi cami, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi olan manevi önder Şeyh Edebali Türbe yerleşkesi içinde bulunuyor. Bu nedenle, sadece bir ibadet mekanı değil, aynı zamanda tarihi bir hazine olarak kabul ediliyor. Son cemaat yeri tamamlanana kadar kısa bir süreliğine kapatılan camiye yapılan müdahaleler, yerel halkın ve tarihseverlerin büyük tepkisine neden oldu.

Giriş kapısının yanında bulunan ve camiye zarar veren deliklerin, cam çerçeveli tanıtım levhası için açıldığı iddiaları da endişe verici. Tarihi ve kültürel miraslarımıza sahip çıkmak, korumak ve saygı göstermek hepimizin sorumluluğu. Orhan Gazi Camii'nin bu tür olaylara maruz kalması, bu sorumluluğun ihlal edildiğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER