© Baykuş Haber

Tarihi çarşı ‘bağımlı oteli’ gibi

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da şehrin ortasındaki tarihi Demirciler Çarşısı içerisinde Soba Müzesi olarak yapılan ancak bir süre sonra kahve firmasına kiralanan yapı, bu firmanın da kapanmasıyla kaderine terk edildi. Madde bağımlılarının otel gibi kullandığı alanla ilgili şikayetçi olan çarşı esnafı, insanların bu kişiler nedeniyle çarşıya girmediğini belirtti.

Antalya'da tarihi Demirciler Çarşısı içerisinde bulunan ve Soba Müzesi olarak inşa edilen yapı, daha sonra bir kahve firmasına kiralanmış ancak bu işletme kapanmış. Sonuç olarak, bina madde bağımlıları ve evsizlerin sığınak haline gelmiş. Bu durum çarşı esnafını rahatsız ediyor ve müşterilerin çarşıya girmesini engelliyor. Esnaf, durumu çözmek için dilekçelerini Muratpaşa Kaymakamlığı'na verdi.

Tarihi çarşıdaki esnaf, madde bağımlılarının ve evsizlerin bölgeye zarar verdiğini, müşterilerin çekindiğini ve işlerinin etkilendiğini belirtiyor. Bu kişilerin çevreyi kirlettiği, çarşının ortasında çadır kurduğu ve çevresinde ateş yaktığı bildiriliyor. Esnaf, bu soruna bir çözüm bulunmasını talep ediyor ve çarşıyı yeniden canlandırmak istiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER