© Baykuş Haber

Tarihi Kapalı Çarşıda Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor

TARİHİ MARAŞ KAPALI ÇARŞISI’NDA KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR.

Kahramanmaraş'ın tarihi ve ticaretin yüzyıllardır merkezi olan Tarihi Maraş Kapalı Çarşısı, Kurban Bayramı hareketliliği ile canlanıyor. Tarihi çarşı, 15. yüzyılın sonlarına dayanan tarihi ile biliniyor ve 495 dükkana sahip olmasına rağmen depremleri sağlam atlatarak günümüze kadar gelmiştir. Şu anda bu çarşıda bayram alışverişi yapan vatandaşlar, geleneksel el sanatlarının sunulduğu iş yerlerine ilgi gösterirken, aynı zamanda kahve, şeker ve giyim ürünlerinin satıldığı dükkanlar da yoğunluk yaşıyor.

Kahramanmaraş ekonomisinin önemli bir parçası olan bu tarihi çarşıda yaşanan bu hareketlilik esnafların yüzünü güldürüyor. Çarşının uzun yıllardır işletmeciliğini yapan Yakup Balıkçı, yoğunluğun bayramın ilk gününden itibaren arttığını ve ilerleyen günlerde daha da yoğun olmasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, çarşının depremden fazla etkilenmediğini belirterek, işlerin daha da yoğun olduğunu söyledi.

Ayrıca, takı üreten Emine Burcu Budak da çarşının ve şehrin deprem sonrası zor bir süreçten geçtiğini ancak Kurban Bayramı yoğunluğunun hissedildiğini söyledi. Kendisinin takılarını gençlere ve çocuklara yönelik sattığını ifade eden Budak, bayramın yaraları sarmak ve normalleşmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER