© Baykuş Haber

Tarihi Kapalıçarşının günlük giriş sayısı 200 bini buluyor

Turizm sezonunun açılması ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin denk gelmesiyle birlikte tarihi Kapalıçarşı, büyük bir turist akınına uğruyor. Dünyanın en eski çarşısı olma unvanını taşıyan Kapalıçarşı, günlük ziyaretçi sayısını 200 binin üzerine çıkardı. Bu rakamın yıl sonunda 70 milyona ulaşması bekleniyor.

Kapalıçarşı, turistlerin ilgisini çekmek için mücevherden giyim eşyalarına, halılardan çantalara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ayrıca, Brezilya, Arjantin, Balkan ülkeleri, Uzak Doğu ülkeleri gibi birçok farklı ülkeden gelen turistlere ev sahipliği yapıyor.

Kapalıçarşı Genel Sekreteri Cem Özboyacı, Kapalıçarşı'nın Türkiye'deki en çok ziyaret edilen tarihi yerlerden biri olduğunu belirterek, günlük ziyaretçi sayısının 150 bin ila 200 bin arasında değiştiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'un alışveriş konusunda cazip bir yer olduğunu vurguladı. Özboyacı, şu anda ziyaretçi sayısının 25 milyonu aştığını ve yıl sonunda bu rakamın 70 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi. İstanbul'daki otel doluluk oranlarının yüksek olduğunu ve kruvaziyer gemilerinin gelmesiyle bu sayıların daha da artmasını beklediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER