© Baykuş Haber

Tarihi Kırklareli Gar binasında restoran ve kadın kooperatifi satış noktası açıldı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN RESTORE EDİLEN TARİHİ GAR BİNASINDA ÖZEL RESTORAN VE KADIN KOOPERATİFİ SATIŞ NOKTASI TÖRENLE AÇILDI.

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından restore edilen tarihi gar binası, özel restoran ve kadın kooperatifine ev sahipliği yapacak şekilde törenle açıldı. Bu tarihi tren garı, Fransızlar tarafından 1910-12 tarihleri arasında inşa edilmiş olup yaklaşık 220 oturma alanına ve 750 metrekare kapalı alana sahiptir. Ancak yıllar boyunca atıl durumda kaldı. Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları, bu yıl tamamlanarak hizmete sunuldu.

Açılış töreninde Vali Birol Ekici, tarihi Kırklareli Tren Garı'nın şehrin sembol yapılarından biri olduğunu belirterek, restorasyonun tamamlanmasıyla "Gar Lounge" adlı özel restoranın ve Kırklareli Üreten Kadın Kooperatifi satış noktasının halkın hizmetine açıldığını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından, kurdele kesimi yapılarak özel restoran ve kadın kooperatifi satış noktasının resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Vali Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve davetliler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER