© Baykuş Haber

Tarihi Malabadi Köprüsünde çalışmalar tamamlanıyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI GEÇİCİ LİSTESİNDE YER ALAN TARİHİ MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINDA SONA GELDİ.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü'nde çevre düzenleme çalışmalarını tamamlamaya doğru ilerliyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Silvan ilçesindeki Malabadi Köprüsü'nün çevre düzenlemesi çalışmalarının yüzde 70'ini tamamladı. Altyapı işlemleri tamamlandı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında, 20 bin metrekarelik bir alanda kafeterya, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, seyir terası, kademeli oturma alanları, balık tutma iskeleleri ve dinlenme alanları oluşturulacak. Bu çalışma 7'den 70'e her kesimin kullanımına uygun olacak.

Ayrıca, 14 bin 500 metrekarelik alana 15 farklı türde 361 ağaç, 1523 çalı ve 2 bin 564 yer örtücü bitki dikilerek yeşil alanlar oluşturulacak. Sahil bandında 4 bin metrekarelik alan yürüyüş yolu olarak düzenlenecek ve içerisine oyun grupları eklenerek çocukların eğlenceli zaman geçirmesi sağlanacak.

Ziyaretçilerin köprünün görkemini rahatça izlemeleri için 210 metrekarelik seyir terası inşa edilecek ve 40 metrekarelik bir kafeterya da bulunacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, vatandaşların dinlenebilmesi için 64 oturma birimi, kadın-erkek tuvalet, 12 masa ve 22 çöp kovası da yerleştirecek. Ayrıca yeşil alanların bakımı için 80 metrekarelik bir su deposu da inşa edilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER