© Baykuş Haber

Tarihi Mimar Sinan Köprüsü restorasyonunda sona doğru

DİLOVASI'NDA MİMAR SİNAN'IN 16'NCI YÜZYILDA YAPTIĞI, 3 KEMERLİ VE 65 METRE UZUNLUĞUNDAKİ TAŞ KÖPRÜNÜN GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLAYAN RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ.

Dilovası'nda yer alan ve 16. yüzyılda ünlü Mimar Sinan tarafından inşa edilen tarihi taş köprünün restorasyon çalışmaları geçtiğimiz yıl başladı ve şimdi tamamlanma aşamasına gelindi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçedeki tarihi eserlerin restorasyonuna verdikleri öneme dikkat çekerek, "Bu önemli eserlerden biri de Mimar Sinan'ın 16. yüzyılda inşa ettiği, 3 kemerli ve 65 metre uzunluğundaki taş köprüdür. Geçen yıl Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından hazırlanan proje ile başlatılan restore çalışmaları son aşamada" dedi.

Dilovası'nın tarihinde özel bir yeri olan Mimar Sinan Köprüsü'nün 600 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Başkan Şayir, "Bu köprü, adeta Dilovası'nın sembolüdür. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan, 65 metre uzunluğundaki taş köprü, 3 kemerli bir yapıdır. Dilderesi üzerinde bulunmasına rağmen sanayi tesislerinin arasında kalmış durumda olan bu tarihi köprü, geçen yıl Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü ile yürütülen görüşmelerin ardından aslına uygun bir proje ile restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Restorasyon çalışmaları sürecinde büyük bir titizlikle yürütüldü ve şimdi sona gelindi. İnşallah kısa bir süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak ve Dilova'mız bu önemli mirasa kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER