© Baykuş Haber

Tarihi St. Paul Meydanında tiyatro gösterimi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, TARİHİ TARSUS EVLERİNİN BULUNDUĞU KIZILMURAT MAHALLESİ’NDE YER ALAN ST. PAUL MEYDANINDA, YETİŞKİNLER İÇİN ‘KAMYON’ VE ÇOCUKLARA EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞATAN ‘DÜNYANIN ESKİ ZAMANLARINDA’ OYUNLARINI SERGİLEDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tarihi Tarsus Evlerinin bulunduğu Kızılmurat Mahallesi’nde yer alan St. Paul Meydanı'nda, hem yetişkinlere hem de çocuklara keyifli anlar yaşattı. İlk olarak, yönetmenliğini Ozan Erdönmez'in üstlendiği ve Mustafa Dincir'in muhteşem bir performans sergilediği çocuk oyunu 'Dünyanın Eski Zamanlarında' sahnelendi. Akşam saatlerinde ise, kırsal bir bölgede kamyonları bozulan ve zor durumda kalan 4 kişinin hikayesini anlatan 'Kamyon' oyunu izleyicilerle buluştu. Bu oyun, Memet Baydur'un yazdığı, Necati Kutlu'nun yönetmenliğinde sahnelendi ve iş yaşamının zorluklarına ve işçilerin sıkıntılarına sanatsal bir bakış sunuyordu.

Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü Eylem Matyar, etkinlik hakkında olumlu geri dönüşler aldıklarını ve açık havada tiyatro keyfi sunmayı amaçladıklarını belirtti. Seyircilerden de olumlu tepkiler aldıklarını ve bu tür etkinliklere devam etmeyi planladıklarını söyledi.

Katılımcılardan biri olan Dile Tabanoğlu, "Kamyon" adlı tiyatro oyununu çok beğendiğini ve oyuncuların performansını övdü. Tarihi bir ortamda bu güzel etkinliği izlemekten keyif aldığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER