© Baykuş Haber

Tarihi surlarda bayram temizliği

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDE YER ALAN TARİHİ SURLAR VE BURÇLARDA KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA TEMİZLİK YAPTI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ve burçların Kurban Bayramı dolayısıyla temizliğini gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, tarihi Diyarbakır surlarının korunması ve ziyaretçilerin rahatça dolaşabilmesi için özenli bir temizlik çalışması başlattı. Surların tamamını kapsayan bu çalışmada, ekipler öncelikle burçlardaki çöpleri topladılar ve ardından süpürgeyle temizlik yaptılar.

Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra, ekipler bölgenin temiz kalmasını ve kötü kokuların oluşmamasını sağlamak için düzenli olarak kontroller gerçekleştiriyorlar. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi, sur diplerini ve burçları yabani otlardan temizleyerek akrep, yılan ve diğer haşerelere karşı ilaçlama işlemi yapacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Diyarbakır surlarının ziyaretçiler için hijyenik bir ortam olabilmesi için atıkların düzensiz şekilde atılmaması gerektiğine dikkat çekerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER