'TarımCebimde' uygulamasına yeni modüller eklendi
GenelANKARA, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanlığı'nın, 'TarımCebimde' mobil uygulamasına 'Balıkçılık', 'Evcil Hayvanlar' ve 'Kent Tarımı' modülleri eklendi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; tarımsal üretim ile ilgili iş ve işlemlerin, cep telefonu üzerinden yapılabilmesine imkan sağlayan 'TarımCebimde' mobil uygulaması, 2 Ocak'ta kullanıma açıldı. Üreticiler, pek çok işleme uygulama sayesinde kolay erişim sağlarken; daha önce Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine giderek yapılan hayvanlarının doğum/ölüm/düşen küpe bildirimlerinin uygulama üzerinden gerçekleştirilmesine başlandı. Uygulamada yapılan yeni güncelleme ile 'Balıkçılık', 'Evcil Hayvanlar' ve 'Kent Tarımı' modülleri de uygulamaya ilave edildi.
'Evcil Hayvanlar' modülü üzerinden kullanıcılar, veterinerleri tarafından işlenmiş aşılar dahil tüm bilgilere erişebilecek ve mikroçipli ev hayvanı kaybolan kullanıcılar, kayıp bildiriminde bulunabilecek. Mobil uygulama üzerinden kaybolduğu beyan edilen evcil hayvana ilişkin kayıp bildirimi, elektronik ortamlarda kaydedilecek. Herhangi bir sebeple kayıp bildirimi yapılan evcil hayvan, veterinere getirildiğinde de mikroçip bilgilerinde eşleşme yapılabilecek.
'Balıkçılık' modülü üzerinden balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı yapan kullanıcılar için ticari kişi ruhsatı ve balıkçı gemisi ruhsatlarının görüntülenebileceği 'Ruhsatlarım', özel avcılık izin ve amatör balıkçılık belgelerinin görüntülenebileceği 'Belgelerim', balıkçı gemi sahiplerinin gemilerine ait sulardaki yer izlerini ve koordinatlarını haritadan görüntüleyebileceği 'Gemim Nerede', balıkçı gemilerinin ister açıklarda isterse kıyıda arıza kaydının oluşturulabileceği 'Arıza Bildirimi', balıkçı gemi sahibi ve balıkçıların cezalarını sorgulayabileceği 'Ceza Sorgulama' gibi işlemler kolayca gerçekleştirilecek.
“TarımCebimde'yi kullananlar, bugünden itibaren 'Kent Tarımı' ile ilgili bilgilere de tek tuşla ulaşabilecek. 'Kent Tarımı', tüketim merkezleri dikkate alınarak, lojistik mesafelere bağlı maliyet artışları ve üretim kayıplarının minimize edilmesi, daha taze ve raf ömrü daha uzun ürünlerin, daha çevreci bir model ile üretilmesi ve tüketicilere ulaştırılmasını hedefliyor. (DHA)
FOTOĞRAFLI
İlginizi Çekebilir