Tarımsal ilaçlamada helikopterli dönem
ÇevreTARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, TARIMDA VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMAK, KAYNAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ETKİN KULLANIMINI SAĞLAMAK, YABANCI OT, HASTALIK VE BİTKİ ZARARLILARI İLE MÜCADELE YÖNETİMİ OLUŞTURMAK İÇİN TARIMSAL İLAÇLAMA HELİKOPTERİ TARKOPTER’İ ÜRETİYOR.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım verimini artırmak, kaynakları etkin kullanmak ve çevre dostu ilaçlama yöntemleri geliştirmek amacıyla tarımsal ilaçlama helikopteri olan 'Tarkopter'i üretiyor. Havadan ilaçlama, doğru yöntem ve dozaj kullanılmadığında çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar verebileceğinden Türkiye'de havadan ilaçlama yasaklandı. Bu eksikliği gidermek için Tarım ve Orman Bakanlığı, insansız ilaçlama helikopteri olan 'Tarkopter' projesini başlattı. Bu projede, 32 litre kapasiteye sahip ve 45 dakika uçuş süresine ulaşabilen küçük ölçekli bir tarımsal ilaçlama helikopteri geliştiriliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere destek olmak amacıyla akıllı uçuş sistemlerine sahip bir dizi teknolojik ürün geliştiriyor. Bu projeler, tarım verimini artırmak ve sürdürülebilir kaynak kullanımını teşvik etmek için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.
İlginizi Çekebilir