© Baykuş Haber

Tarsusta yeşil alan miktarı artıyor

MERSİN'İN TARSUS İLÇE BELEDİYESİ, “1 HER GÜN BİR AÇILIŞ” MOTTOSUYLA KENTE SAĞLIK, KÜLTÜR, EĞİTİM VE SOSYAL ALANLARDA ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR. BU ÇERÇEVEDE ALTAYLILAR VE ŞEHİTLER TEPESİ MAHALLELERİNE KAZANDIRILAN YEŞİL ALAN VE KORULUKLARIN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tarsus ilçe Belediyesi, kente sağlık, kültür, eğitim ve sosyal alanlarda eserler kazandırmaya devam ediyor. "1 Her Gün Bir Açılış" sloganıyla hareket eden belediye, Altaylılar ve Şehitler Tepesi mahallelerine yeşil alan ve koruluklar kazandırarak bu eserlerin açılış törenini gerçekleştirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yeşil alan miktarını artırma hedefi doğrultusunda, göreve geldiği günden beri çalışmalar yürüttü. Bu çerçevede kent genelinde bin 500 günde 197 bin metrekare yeşil alan oluşturuldu. Son olarak, Tarsus'ta inşa edilen koruluk alanları da hizmete açıldı. Başkan Bozdoğan, kentte yeşil alan miktarının artırılması için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

Yeşil alanların, Tarsus'un geleceği için önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Bozdoğan, "Daha Yeşil Bir Tarsus" anlayışıyla ekiplerin kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara yeni yaşam alanları sunmak için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirtti. Yeşil alanların artmasıyla kentin çevresel koşullarının iyileştiğini ve insanların bedensel ve ruhsal sağlığına olumlu katkı sağlandığını söyledi.

Başkan Bozdoğan, göreve geldikleri zamandan bu yana Tarsus'a 45 park ve 50 koruluk kazandırdıklarını ve bu sayıları artırmaya devam edeceklerini dile getirdi. Kentlerin betonlaşmadan çok, yeşillenmesi gerektiğini vurgulayan Bozdoğan, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Yeşil alanların kente nefes aldırdığını ve sağlıklı bir çevre için elzem olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER