© Baykuş Haber

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

DİNLENEN BAKLAVALAR EN SON BAKLAVA DÜKKANLARINDA ALICISINI BEKLEMEK İÇİN TEZGAHLARA KOYULUYOR.

Konya'da, geleneksel yöntemlerle meşe odununda taş fırında pişirilen baklavalar, Kurban Bayramı için hazırlanıyor. Türk mutfağının en özel tatlılarından biri olan baklavalar, bu özel gün için tezgahtaki yerini alıyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklavalar, usta eller tarafından özenle hazırlanıyor.

Meşe odunuyla çalışan taş fırınlar, baklavaların eşsiz lezzetini oluşturmak için kullanılıyor. Baklava yapımı, büyük bir özen ve ustalık gerektiren bir iş. Baklava yufkaları özel bir şekilde kesilip tepsiye yerleştiriliyor ve ardından farklı çeşitlerde (fıstıklı, cevizli vb.) iç harçlar ekleniyor.

Pişirme aşaması da ayrı bir incelik gerektiriyor. Tepsi, meşe odununun közünde ısınan taş fırına sürülüyor ve baklavalar çıtır çıtır pişiriliyor. Son dokunuş olarak sıcak şerbet, dinlenen baklavaların üzerine dökülüyor.

Baklava ustası İbrahim Taşdemir, geleneksel yöntemlerle baklava yapmanın önemini vurgulayarak, "Günlük üretiyoruz, günlük satıyoruz. Tatlımız erken biter, biz erken saatte camımıza yazarız 'tatlımız bitti' diye. Bayram yoğunluğumuz başladı. Bayram siparişlerimiz günlük ortalama 70-80 tepsi civarında. Bu talebi karşılamak için arife gününe kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz" diyor.

İyi bir baklava seçmek isteyenlere önerilerde de bulunan Taşdemir, kaliteli baklavanın malzeme maliyetini yansıttığını ve kilosu düşük fiyatlı olanların kalitesiz olabileceğine dikkat çekiyor. Aynı zamanda müşterilere dürüstlük ve kaliteden ödün vermemeye odaklanmalarını tavsiye ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER