© Baykuş Haber

Taş mozaik ustası Kamanlıoğlu, çocuklara kodlama yöntemiyle taş mozaik sanatını öğretiyor

ANKARA ULUCANLAR CEZAEVİ SANAT SOKAĞINDA 25 YILA AŞKIN SÜREDİR SANATINI İCRA EDEN TAŞ MOZAİK USTASI MUSTAFA SALİH KAMANLIOĞLU, TECRÜBESİNİ İLK VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE KENDİ GELİŞTİRDİĞİ KODLAMA YÖNTEMİYLE AKTARIYOR.

Ankara Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı'nda 25 yılı aşkın süredir taş mozaik sanatıyla uğraşan ustası Mustafa Salih Kamanlıoğlu, kendi geliştirdiği kodlama yöntemi ile mozaik sanatını öğrencilere öğretiyor. Kamanlıoğlu, Hatay'dan getirttiği doğal taşlarla öğrencilere önce bilgisayar ortamında, ardından tahta çerçeveler üzerinde kodlama yöntemiyle mozaik sanatının inceliklerini gösteriyor.

Son beş yıldır kodlama yöntemi üzerinde çalıştığını ifade eden Kamanlıoğlu, çocuklara doğal taşlarla çalışmayı öneriyor ve şunları söylüyor: "Beş yıldan beri bu robotik kodlama üzerinde çalışıyorum. O konuda da çok geliştirdik kendimizi. Başarılı olduk ben onu hissediyorum. Çünkü talepler o yönde. Biz çocuklara tamamen doğal taşla çalışmayı öneriyoruz."

Kamanlıoğlu, renklendirilmiş doğal taşlarla yapılan mozaik pazılı setlerin her kesimden ilgi gördüğünü belirtiyor ve eğitimcilerin bu konuda hassas olduklarını vurguluyor.

Ayrıca hazırladığı eserlerin yurt dışında da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kamanlıoğlu, Almanya ve Avrupa'nın birçok ülkesine eserlerinin gönderildiğini söylüyor. Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da talepler aldıklarını ve bu talepleri karşıladıklarını aktarıyor.

Kamanlıoğlu, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın isteği üzerine 3 farklı Ayasofya Camii modeli hazırladıklarını ve bu eserlerin farklı yerlere gönderildiğini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER