© Baykuş Haber

Taşovada çiftçiler fındıkta teşvik istiyor

AMASYA’NIN TAŞOVA İLÇESİNDE 26 YILDAN BU YANA FAALİYET GÖSTEREN TAŞOVA ORMAN KÖYLÜLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA (TOKSOY) DERNEĞİNDE SON ZAMANLARDA ÜRETİMİ HAYLİ ARTIŞ GÖSTEREN FINDIK ÜRETİMİYLE İLGİLİ TOPLANTI DÜZENLENDİ.

Amasya'nın Taşova ilçesinde, fındık üreticileri teşvik taleplerini dile getiriyor. Taşova Orman Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (TOKSOY) Derneği, ilçede artan fındık üretimi ile ilgili bir toplantı düzenledi. TOKSOY Derneği Başkanı Kazım Özdemir, "İlçemiz orman köylerinde fındık üretimi önemli ölçüde arttı, ancak üretilen fındıklar teşvik alamadığı için Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) satış yapamıyoruz. Bu nedenle üreticiler, kilogram başına 53 TL olan fındığı kayıtlı üretici olarak gösteremedikleri için toptancılara 40-45 TL arasında bir fiyatla satıyorlar. Bu durumda üreticiler, emeklerinin karşılığını alamıyorlar" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Dernek Başkanı Kazım Özdemir, orman köyleri muhtarları, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Okur, İl Genel Meclis Üyeleri Deniz Sümer ve Duran Yeter katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER