© Baykuş Haber

Tatil için gittiği Phuketin en ünlü restoranının sahibi oldu

MANİSALI GENÇ GİRİŞİMCİ TOLGA ÖZGÜRLER 2016 YILINDA 20 GÜNLÜK BİR TATİL İÇİN GİTTİĞİ PHUKET’TE ÖZELLİKLE YEMEKLERİN TÜRK VE AVRUPALILARIN DAMAK TADINA UYMADIĞINI FARK EDİNCE BİR RESTORAN AÇMAYA KARAR VERDİ. KISA SÜREDE BÜYÜK İLGİ GÖREN VE MÜŞTERİLERİN YEMEK YİYEBİLMEK İÇİN SIRAYA GİRDİĞİ RESTORAN, 322 YEMEK ÇEŞİDİ VE FÜZYON MUTFAĞIYLA YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU. RESTORANINDA TÜRK KÜLTÜRÜNÜ DE TANITAN ÖZGÜRLER’İN HEDEFİ İSE KURUMSALLAŞARAK HONG-HONG, SİNGAPUR VE GÜNEY AMERİKA’DA ŞUBELER AÇMAK.

Manisalı genç girişimci Tolga Özgürler, 2016 yılında 20 günlük bir tatil için Phuket'e gittiğinde, özellikle yemeklerin Türk ve Avrupalıların damak tadına uymadığını fark etti. Bu deneyim üzerine bir restoran açmaya karar verdi. Hızla popülerlik kazanan restoranı, 322 farklı yemek çeşidi ve füzyon mutfağıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Özgürler, Türk kültürünü de tanıtarak restoranını daha da özgün kılmayı hedefliyor ve Hong Kong, Singapur ve Güney Amerika gibi farklı bölgelerde şubeler açmayı planlıyor.

Manisa'da yaşayan Tolga Özgürler, aşırı kiloları nedeniyle seyahat etmekte zorlandıktan sonra tüp mide ameliyatı geçirdi. Bu ameliyat sonrasında hayallerini gerçekleştirmeye karar verdi. Seyahati çok seven Özgürler, dünyayı gezmeye başladı ve Tayland'ın Phuket bölgesine kadar gitti. Ancak Tayland mutfağının Türk ve Avrupalı damak tadına uymadığını fark edince burada bir Türk restoranı açma fikri doğdu. Özgürler, düşük bir bütçeyle restoranını açtı ve yemeklerin lezzeti sayesinde hızla büyümeye başladı.

Phuket'in ünlü turistik bölgesi Patong'un hemen yanında bulunan Phuketurk Thai & Indian Restaurant, 322 farklı yemek çeşidi ve füzyon mutfağı ile ünlü bir restoran haline geldi. Günde bin kişiye hizmet veren restoran, Taylandlı birçok kişiye de istihdam sağlıyor. Restoran, pandemi öncesi 3 şubeye sahipti, ancak pandemi nedeniyle 2 şubeyi kapatmak zorunda kaldılar. Şimdi ise ikinci şubeyi açma hazırlıklarına başladılar.

Özgürler, restoranlarında Tay, Hint ve Türk mutfağının lezzetlerini sunmanın yanı sıra Türk kültürünü tanıtmaya da önem veriyor. Misafirlerine Türk müziği dinletisi ve Mesir Macunu ikramı gibi deneyimler sunarak Türkiye'nin kültürel zenginliklerini tanıtmaya çalışıyor.

Gelecekte Phuket dışında da şubeler açmayı planlayan Özgürler, kurumsallaşarak büyümek istiyor. Sosyal medyada ve online platformlarda büyük bir takipçi kitlesi bulunan restoranları, müşterilerden yüksek puanlar alıyor. Expo 2028'in Phuket'te yapılması olasılığına da destek veren Özgürler, restoranlarını daha da büyütmek için çeşitli fırsatlar arıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER