© Baykuş Haber

Tatvan sahilinde “Dünya Tütünsüz Günü” etkinliği

BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE “DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ” DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, "Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikle sigara tüketiminin olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü ve Bitlis Yeşilay Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Tatvan ilçe sahilinde gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, Tatvan sahilinde bir stant kuruldu ve burada spirometre ile karbonmonoksit (CO) ölçümü, tansiyon ve şeker takibi gibi sağlık kontrolleri yapılarak sigaranın sağlık üzerindeki zararları halka anlatıldı.

Ayrıca, karbonmonoksit cihazıyla ölçüm yapılıp yüksek risk altında bulunan sigara kullanıcıları sigara bırakma polikliniklerine ve ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'na yönlendirildi.

Etkinlikle ilgili konuşan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Maşallah Kınay, sigaranın insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlara dikkat çekti. Ayrıca, sigara bırakma polikliniklerinin tanıtımına ve vatandaşların ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve ALO 184 Tütün İhbar Hattı gibi kaynaklardan daha fazla faydalanmalarına vurgu yaptı.

Etkinliğe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Maşallah Kınay, Tatvan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zeynep Betül Sağlam, Bitlis Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Furkan Yıldıran ve kurum temsilcileri ile gönüllüler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER