© Baykuş Haber

Tatvandaki “Ölüm Kavşağı” olarak bilinen bölgede ilk kazma vuruldu

BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE BULUNAN VE HER YIL YAŞANAN ONLARCA ÖLÜMLÜ VE YARALANMALI KAZA SEBEBİYLE BÖLGE HALKI TARAFINDAN “ÖLÜM KAVŞAĞI” OLARAK ANILAN İLÇE GİRİŞİNDEKİ ÜÇYOL KAVŞAĞI’NIN YAPIMI İÇİN İLK KAZMA VURULMAYA BAŞLANDI.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Üçyol Kavşağı sorununun çözümü için harekete geçildi. Her yıl onlarca ölüm ve yaralanma vakasıyla üzücü bir üne sahip olan bu kavşak, bölge halkı tarafından "Ölüm Kavşağı" olarak anılıyor. Ancak şimdi bu soruna çözüm yolu bulunuyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Üçyol Kavşağı'nın yapımına başlandı. Kazaların ardı arkası kesilmeyen bu kavşak için ilk adım atıldı. İhaleyi alan firma şantiye kurarak çalışmalara başladı. Proje kapsamında, sık sık kazaların yaşandığı sanayi sitesi yan yolları, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kavşağı ve Tatvan'da bulunan Açık Cezaevi Kavşağı da yer alıyor. Yapılacak battı-çıktı şeklindeki bu kavşak, kazaların önüne geçilmesini hedefliyor. Projeyi tamamlamak için toplamda 475 gün süre öngörülüyor.

AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Karayolları Van Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ve diğer yetkililerle kavşağı ziyaret ederek projenin ilerleyişini gözden geçirdi. Bedirhanoğlu, Tatvan'ın bu önemli sorununa kalıcı bir çözüm getirileceğini vurguladı.

Milletvekili Bedirhanoğlu, inceleme sonrasında Tatvan'ın diğer öncelikli sorunlarından biri olan ve yıllardır tamamlanamayan Tatvan çevre yolu projesini de yerinde inceledi. Projenin tamamlanması ve hizmete sunulması için gerekli çalışmaları yakından takip edeceğini belirtti. Bu gelişmeler, Tatvan ilçesinin önemli altyapı sorunlarının çözümüne yönelik umut verici adımlar olarak kayda geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER