© Baykuş Haber

Tayland, Budist Tapınağında işkence gören fili geri aldı

TAYLAND, BUDİST TAPINAĞI’NDA İŞKENCE GÖREN FİLİ GERİ ALDI

Tayland doğumlu Muthu Raja adlı fil, Sri Lanka'ya 2001 yılında hediye edildikten sonra Budist tapınağında işkence gördüğü iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu tartışmaların ardından fil, Tayland'a geri getirildi. 29 yaşındaki ve 4 ton ağırlığındaki Muthu Raja, Tayland hükümetinin talebi üzerine özel bir çelik kafeste, 4 Taylandlı eğitmen ve bir Sri Lankalı hayvanat bahçesi bakıcısı eşliğinde Chiang Mai şehrine götürüldü. Ayrıca, filin ön sol bacağındaki yaralar için tedavi uygulanmıştır.

Sri Lanka'daki aktivistler, Muthu Raja'nın tapınaktan çıkarıldığında acı çektiğini ve vücudunun apselerle dolu olduğunu iddia etti. Bazı iddialar ise bu yaraların bakıcısı tarafından yapıldığını öne sürdü. Bu gelişmeler üzerine Sri Lanka Başbakanı, Tayland Kralı'ndan resmi olarak özür dilemiştir.

Tayland Kraliyet Ailesi, Sri Lanka ve Tayland'da fillerin kutsal hayvan olarak kabul edilmesi nedeniyle 2001 yılında Muthu Raja da dahil olmak üzere 3 fili Sri Lanka hükümetine dini emanetlerin taşıyıcısı olarak eğitilmeleri için hediye etmişti. Muthu Raja, daha sonra bir tapınağın bakımına verilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER