© Baykuş Haber

Taylandda Türk mutfağı dersi verilecek

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN TAYLAND MAHASARAKHAM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERİNİN YER ALDIĞI "1. TURİZM VE OTELCİLİK: YEMEK KÜLTÜRÜ VE TURİZMİ (JWTH2023)" ÇALIŞTAYI" BAŞLADI.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Turizm ve Otelcilik: Yemek Kültürü ve Turizmi (JWTH2023)" Çalıştayı başladı. Bu etkinlik çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile Tayland Mahasarakham Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Tayland Mahasarakham Üniversitesi, "Türk Mutfağı" dersini müfredatlarına ekleyerek öğrencilerine Türk mutfağını daha yakından tanıtacak.

Çalıştayın açılışında konuşan KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, gastronomi ve yemek turizminin kültürel anlayışı ve küresel uyumu besleyen hayati bir rol oynadığını vurguladı. Kırmacı, KBÜ'nün teoriyi pratik becerilerle birleştirerek çok yönlü bir eğitim sunduğunu ve öğrencilerini sektöre iyi bir şekilde hazırladığını söyledi. Ayrıca bu iş birliğinin kurumlar arasında kalıcı bağlar ve iş birlikleri oluşturmak için bir fırsat sunduğunu belirtti.

Tayland Mahasarakham Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pathom Hongsuwan ise bu iş birliğinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, akademik iş birliği çerçevesini belirlemenin amaçlandığını ve öğrenci ve akademisyen değişimlerinin yanı sıra workshoplar ve konferanslar düzenleme gibi hedeflerinin olduğunu belirtti. Aynı zamanda Türk mutfağı dersinin müfredatlara eklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Çalıştay, 2 Haziran tarihine kadar devam edecek ve hem öğrencilere hem de akademisyenlere yönelik pratik eğitimlerin yanı sıra Türk mutfağı ve Tayland mutfağına dair deneyimlerin paylaşılacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER