© Baykuş Haber

Taze sebze ve meyve tüketimi hastalıktan koruyor

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Dinççağ, yaz mevsiminin sağlık için önemini vurgulayarak şunları belirtti: "Yaz mevsimi, insan sağlığı için en önemli zaman dilimlerindendir. Taze sebze ve meyvelerin bollaşması, güneş ışığından faydalanmanın artması, günlerin uzaması, mesai dışında daha fazla zamanın olması ve açık havada daha çok zaman geçirmek ve egzersiz yapma olanağının artması yazı diğer mevsimlere göre daha fazla sağlıklı yaşam için öne çıkarır."

Ayrıca, taze sebze ve meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastalıklardan koruduğunu belirtti: "İnsan sağlığı için gerekli tüm vitaminlerin taze sebze ve meyvelerde olduğunu ifade eden Emin Dinççağ, 'Taze sebze ve meyve tüketimi, insanların bağışıklık sistemini koruyup, hasta olmalarını önleyen en önemli faktörlerden olduğu unutulmamalıdır.'"

Ayrıca, yaz aylarında güneş ışığının önemine değindi ve güneş ışığının vücuda D vitamini sağladığını belirtti: "Ultraviyole ışınları vücudumuz için D vitamini kaynağıdır. Vücudumuzdan yapılan D vitamini, aktif hale gelmesi ve vücuda faydalı hale gelebilmesi için güneş ışığına ihtiyaç vardır. D vitamini, insan vücudunda bir hormon gibi görev yapıp, bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir vitamindir."

Son olarak, sağlıklı yaşamın temel unsurlarına da değinen Dr. Emin Dinççağ, meyve tüketimini teşvik etti ve spor yapmanın, düzenli uyku alışkanlığının da sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER