© Baykuş Haber

TBMM Genel Kurulu toplandı

Ankara'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, çevre konularını ele alan bir yasa teklifi kabul edildi. TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar'ın başkanlığında bir araya geldi. Gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri gündeme dair açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözlerine yanıt verdi.

Usta, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e ithafen, 'Bugüne kadar yaptığımız her projeyi tartarak, hesaplayarak yaptık' ifadelerini kullanmıştır. Sayın Erdoğan, biz İYİ Parti olarak her zaman projeye değil, ranta karşı olduğumuzu söyledik. Siz Tayyip Erdoğan olarak, devlet hizmetinde bulunduğunuz süre boyunca, imzanızın olduğu tüm projelerde devletin yani hazinenin menfaatlerini gözetmekle sorumlusunuz, millete hizmet ederken milletin ali menfaatlerini korumakla mükellefsiniz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Covid-19 salgını, ticaret savaşları, sınır çatışmaları, iç kargaşalar ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi nedenlerle küresel ekonomik ve siyasi istikrarın bozulduğuna dikkat çekti. Akçay, "Dünya adeta bir kaos ve kargaşa içindedir. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok ülkede hükümet bunalımları ve parlamenter sistemden kaynaklı krizler yaşanmaktadır. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı istikrar sayesinde krizleri bertaraf ederek diğer ülkelerden pozitif yönde ayrışmıştır" şeklinde değerlendirme yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş, AK Parti iktidarının her gün seçim ekonomisini daha da büyüttüğünü öne sürdü ve halkın seçimlerde matematiksel hesaplarını en iyi şekilde yapacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise AK Parti iktidarının eğitim alanında attığı adımları anlatarak, özellikle deprem bölgesinde görevlendirilecek 45 bin öğretmen atamasının 8 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri reddedildi. Çevreye ilişkin düzenlemeler içeren "Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşülerek kabul edildi. Bu kanunla çevre konularında çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Genel Kurul'da ayrıca, en düşük emekli aylıklarını 7 bin 500 TL olarak belirleyen bir yasa teklifi de görüşüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER