© Baykuş Haber

TCG Nusret Mayın Müze Gemisi Hopa Limanında ziyaretçilerini ağırladı

ÇANAKKALE'DE 1915'TE KURTULUŞ SAVAŞI’NDA DÖŞEDİĞİ MAYINLARLA TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN TCG NUSRET MAYIN GEMİSİ, BUGÜN HOPA LİMANI'NDAKİ SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI İSKELESİNDE ZİYARETE AÇILDI.

Çanakkale'de, 1915 yılında Kurtuluş Savaşı'nda hayati bir rol oynayan TCG Nusret Mayın Gemisi, Hopa Limanı'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı iskelesinde ziyarete açıldı. Geminin mürettebatı, ziyaretçilere Çanakkale Deniz Muhabereleri hakkında bilgi vererek, Almanya'dan 1913 yılında Osmanlı Donanması'na teslim edilen geminin, 2011 yılında Gölcük Tersanesi'nde birebir olarak inşa ediliş sürecini anlattı.

Görevliler, geminin tarihini ve tarihî önemini ziyaretçilere aktarırken, geminin bir bölümünün müze olarak düzenlendiğini gösterdiler. Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, gemi komutanını makamında kabul etti ve ardından TCG Nusret Mayın Müze Gemisi'ni ziyaret etti. Çimşir, gemiyi Hopa Limanı'na getiren ve tanıtan gemi komutanlarına ve personele teşekkür etti.

TCG Nusret Mayın Müze Gemisi'nin Hopa'nın ardından Rize, Trabzon, Giresun ve Samsun limanlarını da ziyaret ederek ziyaretçilerini kabul edeceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER