© Baykuş Haber

TCMBde devir teslim: Hafize Gaye Erkan görevine başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine atanmış olan Hafize Gaye Erkan, resmi devir teslim töreni ile görevini önceki Başkan Şahap Kavcıoğlu'ndan devraldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan atama kararıyla Şahap Kavcıoğlu'nun yerine TCMB Başkanlığı görevine getirilen Hafize Gaye Erkan, TCMB binasında düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı. Tören sırasında Erkan ve Kavcıoğlu, birbirlerine çiçek takdim ettiler.

Erkan, Kavcıoğlu'na son iki yılda Merkez Bankası'na verdiği hizmetler için teşekkür ederek, "Zorlu bir dönemi ekibinizle başarıyla yönettiniz. Bu değerli emekleriniz için size minnettarız. Ülkemiz ve Merkez Bankası çalışanları adına bu destek, emek ve hizmetlerinizi her zaman minnetle anlayacağımı ifade etmek isterim. Ayrıca Cumhurbaşkanımıza, bu görevi bana, ülkemiz ve vatanımız adına layık gördükleri için minnettarım. Onur duydum" şeklinde konuştu.

Kavcıoğlu ise Erkan'a yeni görevinde başarılar dileyerek, "Türkiye ve TCMB için başarılı olmasını temenni ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah ülke olarak yeni başarılar elde ederiz. Teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER