© Baykuş Haber

TDİOSB Malatyada örnek olacak

DİYARBAKIR TARIMA DAYALI İHTİSAS BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (TDİOSB), MALATYA’NIN YAZIHAN İLÇESİNDE YAPILACAK OLAN TARIMA DAYALI İHTİSAS BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE ÖRNEK OLACAK.

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Malatya'nın Yazıhan ilçesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi için bir örnek teşkil ediyor. Yazıhan Kaymakamı ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kutsal Baytak, beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay, borsa yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Malatya heyetini ağırlayarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ay, TDİOSB'lerin modern besicilik yöntemleriyle hayvansal ürün verimliliğini artırdığını ve bölge ile ülke ekonomisine katkı sağladığını vurgulayarak, "Türkiye'de bir ilk ve model olan 186 hektar alan üzerine kurulan Organize Sanayi Bölgemizde 82 adet işletme parseli bulunmaktadır. Bu parsellerimizin 72'sinde aktif hayvancılık yapmaktadır. 10 parselimiz ise firmalarımıza tahsis edilmiş olup proje aşamasındadır. Besi OSB'mizde yıllık 20 bin büyükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır. Ayrıca Besi OSB'mizde 4,8 megabaytlık Biogaz tesisimiz, 1 adet günlük 560 büyükbaş, 5 bin küçükbaş kesimi gerçekleştirilebilecek et entegre tesisi bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulumu ile ilgili danışmanlık yapmak amacıyla Diyarbakır'da bulunan Kutsal Baytak ise "Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi çok ciddi bir yatırım. Bu anlamda sizlerin yaşamış olduğu tecrübeler hakkında istişarelerde bulunarak çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürmek istiyoruz." dedi.

Sunumların ardından Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Balkaya, Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşundan mevcut durumuna kadar olan süreci detaylı bir şekilde anlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER