© Baykuş Haber

TDV, kurban ibadetini gençlere aşılıyor

TÜRKİYE DİYANET VAKFI (TDV) YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA BİLİNCİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYAN KURBAN İBADETİNİ GENÇLERE AŞILAMAK AMACIYLA “İLK KURBANIM İLK İYİLİĞİM” SLOGANIYLA YÜRÜTTÜĞÜ KAMPANYAYI BU YIL DA SÜRDÜRÜYOR.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yardımlaşma ve dayanışma bilincini gençlere aşılamak amacıyla "İlk Kurbanım İlk İyiliğim" sloganıyla yürüttüğü kampanyayı bu yıl da sürdürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen vekaletle kurban kesim programı kapsamında gençler, ilk kurban vekaletlerini almaya başladı. TDV Genel Müdürü İzani Turan, kurban ibadetinin insanlar arasında paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin gelişmesine katkı sağlayan önemli bir ibadet olduğunu belirtti. "İlk Kurbanım İlk İyiliğim" kampanyası ile gençlerin kurban bilincini aşılamayı hedeflediklerini ifade eden Turan, gençlerin yardımlaşma ve toplumsal dayanışma duygularının güçlenmesine vesile olduklarını vurguladı.

Gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkmasından memnuniyet duyduklarını belirten Turan, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin kampanyalarına destek verdiğini kaydetti. Ayrıca, vekaletle kurban kesim organizasyonunda gençlerin büyük destekçileri olduğunu ve bu sayede kurbanların deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ifade etti. Gençlerin emanet edeceği ilk kurbanların deprem bölgesindeki kardeşlerin yaralarını sarmaya yardımcı olacağını söyledi.

Turan, kurban kesimlerinin tüm aşamalarının titizlikle takip edildiğini ve bağışların güvenle kabul edildiğini belirtti. Bu yıl vekaletle kurban kesim hisse bedelinin yurt içi için 5 bin 950 lira, yurt dışı için 2 bin 750 lira olduğunu hatırlattı. Kurban bağışlarını yapmak isteyenlerin TDV'nin web siteleri, mobil uygulaması, il ve ilçe müftülükleri, şubeler, PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla bağışta bulunabileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER