© Baykuş Haber

Tefecilere yönelik ‘Yosun operasyonunda 17 gözaltı

ANKARA’DA İMZALATTIKLARI YÜKSEK FAİZLİ SENETLERİ MAĞDURLARIN MAL VARLIKLARINA EL KOYUP BASKI, TEHDİT VE ŞİDDETLE TAHSİL EDEN TEFECİ ŞEBEKESİNE YÖNELİK İCRA EDİLEN ‘YOSUN’ İSİMLİ EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI. ZANLILARIN 190 MAĞDURDAN YAKLAŞIK 25 MİLYON LİRA VURGUN YAPTIKLARI ÖĞRENİLDİ.

Ankara'da faaliyet gösteren bir tefeci şebekesine karşı gerçekleştirilen 'Yosun' adlı eş zamanlı operasyon sonucunda 17 kişi gözaltına alındı. Bu şebeke, yüksek faizli senetleri imzalattığı mağdurların mal varlıklarına el koyma, baskı, tehdit ve şiddet kullanarak tahsil etme suçlamasıyla hedef alındı. Şebekenin yaklaşık 25 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, nakit ihtiyacı olan kişilere yüksek faizli senetler imzalatıp onları mağdur eden tefeci çetesini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, 17 şüpheliyi yakalamak üzere 21 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında 5 adet ruhsatsız tabanca, 288 adet fişek, 58 adet senet ve 7 adet para alışverişinin kaydedildiği doküman ele geçirildi.

Tefeci şebekesinin, yasal bir iş yaptığı izlenimi uyandırmak için otomotiv ve emlak sektöründe faaliyet gösterdiği belirlendi. Mağdurlardan para tahsil etmek istediklerinde tehdit, şiddet ve baskı uyguladıkları, icra takibi başlattıkları ve insanları tuzağa düşürdükleri, ödenmiş senetleri geri vermedikleri, borçlarının hala devam ettiğini iddia ettikleri ve bu yöntemlerle 190 kişiyi mağdur ederek yaklaşık 25 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Çetenin özellikle Gölbaşı ilçesinde etkin olduğu ve bölge halkı tarafından bankalara tercih edildiği, 3 farklı grup halinde faaliyet gösterdikleri bilgisine ulaşıldı. Çete üyelerinin, para talep edilen kişilerin güvenirliğini birbirlerine sordukları ve ödemeleri yapacak kişilerin kredi risk raporlarını inceledikleri belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER