© Baykuş Haber

Tekirdağda basın açıklaması savaş alanında döndü: Site sakinleri ile firma yetkilileri arasında arbede

TEKİRDAĞ'IN SÜLEYMANPAŞA İLÇESİ BARBAROS MAHALLESİNDE BULUNAN BİR SİTENİN SAKİNLERİ, SİTEDEKİ EVLERİNE GİREMEDİKLERİ İDDİASIYLA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde bulunan bir sitede yaşayan vatandaşlar, evlerine giremedikleri iddiasıyla basın açıklaması düzenledi. Ancak firma yetkilileri de basın açıklamasına katıldı ve durum gerginleşti.

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan 160 daireden oluşan site sakinleri, elektrik panolarının tahrip edildiğini ve evlerine giremediklerini öne sürerek bir basın açıklaması yapmak istedi. Ancak firma yetkilileri de bu açıklamaya katıldı ve kısa sürede taraflar arasında bir arbede yaşandı. Arbede yaklaşık yarım saat sürdü ve site sakinleri ile firma yetkilileri kavganın eşiğine geldi. Olayın büyümesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri tarafları sakinleştirdi ve olaya müdahale etti. Jandarma ekipleri, taraflara hukuki yollara başvurmalarını tavsiye etti.

Grup adına konuşan Ertuğrul Aydoğan, hiçbir neden olmaksızın dairelerine giremediklerini ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti. Aydoğan, "Kişi veya kişilerin buradaki kooperatif üyelerinden alacakları olduğunu iddia etmesine rağmen, bizimle hiçbir ilgisi yok. Bu kişi veya kişiler, girişleri bozarak, binalardaki panoları sökerek, burada insanların oturmasına izin vermiyor." dedi ve eylemlerinin nedenini açıkladı.

Firma yetkilisi Şeref Yalçınkaya ise site sakinlerinin sözleşme şartlarını yerine getirmediğini ve site sakinlerinden alacaklı olduğunu savundu. Yalçınkaya, imarla ilgili ödeme yaptığını ve şahıs ile anlaşma gereği teminat olarak çek aldığını belirtti.

Olayın ardından hukuki süreç devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER