© Baykuş Haber

Tekno Gediz Festivali düzenlendi

TEKNOGEDİZ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında "Tekno Gediz Festivali" düzenlendi ve tüm okulların katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda gerçekleşen festival, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Gediz Belediye Başkan Vekili Hüseyin Tüysüz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla renklendi.

Festival, Gölcük Ortaokulu öğrencilerinin muhteşem mehter gösterisiyle başladı. Ardından halk oyunları ekibinin gösterisiyle coşku sürdü. Protokol üyeleri, tüm okulların stantlarını ziyaret ederek öğrencilerin tasarımlarını inceledi.

Tekno Gediz Festivali'nde okulların robotik kodlama, okul sergileri, halk oyunları ve mehter takımı gösterilerinin yanı sıra oyun alanları ve yiyecek içecek stantları da bulunuyordu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, festivalle ilgili konuşmasında, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde okullarımızın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz Tekno Gediz Festivali'ne teşrif eden ve destek veren başta Kaymakam Hakan Alkan ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Tüysüz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından yıl boyunca hazırlanan bilimsel ve el emeği çalışmaların sergilendiği bu etkinlik, her yıl daha da büyütmeyi hedeflediğimiz bir organizasyon oldu" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER