© Baykuş Haber

Tekstil atıkları ekonomiye kazandırılıyor

DÜZCE BELEDİYESİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN GERİ DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Düzce Belediyesi, tekstil ürünlerinin geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla yeni bir girişimde bulunuyor. Çevre kirliliğini azaltmayı hedefleyen belediye, Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda 250 farklı noktaya giysi ve tekstil atığı kumbaraları yerleştirme çalışmalarına başladı.

Düzce Belediyesi, çevre dostu uygulamaları yaygınlaştırarak kentteki çevre kirliliğini en aza indirme amacını sürdürüyor. Katı Atık Tesisinde yürütülen çalışmaların yanı sıra, kentin genelinde atıkların kaynağında ayrıştırılmasını sağlama amacıyla tekstil atıkları için yeni bir program başlatıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu program kapsamında, eski giysi ve tekstil atıklarının düzenli olarak toplanabilmesi için kumbaralar kent genelinde 250 farklı noktaya yerleştirildi.

Evlerde oluşan giysi, ayakkabı ve tekstil atıkları (battaniye, örtü, perde, havlu vb.), bu kumbaralar aracılığıyla türüne uygun şekilde toplanacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevreye duyarlı bir şekilde geri dönüşümü ve ikincil hammadde üretimini teşvik ederken, kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının kaynağında ayrıştırılması sayesinde çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesini amaçlıyor. Bu çalışmalarla, Düzce Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve sürdürülebilir bir çevre sağlamak için aktif bir rol oynamayı sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER