© Baykuş Haber

“Temiz Deniz Temiz Dünya” temalı Çevre Haftası Mamakta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

YEŞİLE DEĞER VEREN VE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAYA ÖNEM VEREN MAMAK BELEDİYESİ, ÇEVRE HAFTASINI ÇEŞİTLİ EKİNLİKLERLE KUTLUYOR.

Mamak Belediyesi, çevre bilincini artırmaya yönelik çeşitli etkinliklerle Çevre Haftası'nı kutluyor. Üreğil Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinliğe Ankara Vali Yardımcısı Zafer Orhan, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremde kaybedilen vatandaşların anısına göle çelenk bıraktı.

"Temiz Deniz Temiz Dünya" temasıyla düzenlenen Çevre Haftası etkinliği, "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Doğa" konulu bilgilendirme sunumu ile başladı. Öğrenciler, çevre odaklı şiirler okudu. Etkinlik, Mamak ilçe okullarının halk oyunları gösterisiyle renklendi.

Çevre Haftası etkinliği sırasında konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şunları söyledi: "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın belirlediği tema olan 'Temiz Deniz Temiz Dünya' sloganıyla Çevre Haftası etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Mamak Belediyesi olarak ekolojik dengeyi koruma, tarım ve hayvancılığı destekleme, güvenli ürünlere erişimi kolaylaştırma amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yeşil belediyecilik anlayışımız ve tarım-hayvancılık alanındaki desteğimizle dikkat çekiyoruz. Türkiye'nin çevre ve iklim konularında bir dönüşüm sürecinde olduğuna inanıyoruz. Temiz bir çevre ve dünya bırakma sorumluluğumuzu gelecek nesillere aktarmak önemlidir."

Mamak ilçe okullarının hazırladığı atık dönüşüm sergisi, katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı. Protokol üyeleri, sergiyi gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER