© Baykuş Haber

Tenekeyi kraker gibi yedi, uzmanından Yakalarsanız dikkat edin uyarısı geldi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MEHMET GÖKOĞLU, "ŞUANDA AKDENİZ’DE BU KESKİNLİKTE DİŞLERİ OLAN BAŞKA BİR TÜR YOK" DEDİ.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Adrasan açıklarında balık avına çıkan Savaş Dursun, oltasına takılan yaklaşık yarım metrelik balon balığının olağanüstü bir olaya imza attığını kaydetti. Balon balığının eliyle tuttuğu teneke içecek kutusunu sanki kraker yer gibi yemesi karşısında şoke olan Dursun, bu anları kayda aldı ve olayı "Korkunç" olarak nitelendirdi. Balıkçı, insanların bu tür balıkları kesinlikle elleriyle ağız kısmına temas ettirmemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, söz konusu balığın mavi benekli balon balığı (Lagocephalus Sceleratus) türü olduğunu ve oldukça riskli bir tür olduğunu belirtti. Bu balığın balıkçıların ağlarına ve oltalarına zarar verdiğini açıklayan Gökoğlu, balıkçıların bu türü yakaladıklarında dikkatli olmaları gerektiğini ve ellerine zarar verebileceğini söyledi. Balon balığının diş yapısının oldukça güçlü olduğunu ve adeta bir kerpeten gibi çalıştığını ifade etti.

Gökoğlu ayrıca, balıkçıların bu tür balıkları temizlerken dikkatli olmaları gerektiğini ve kokuya tepki vererek yaklaşabileceğini sözlerine ekledi. Bu balıkların şu an için Akdeniz'de bu kadar keskin dişlere sahip başka bir türün olmadığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER