© Baykuş Haber

Tercan Camii Şerif Millet Bahçesi açılışı yapıldı

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI MÜNASEBETİYLE CANLI BAĞLANTI İLE CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDEN ARALARINDA ERZİNCAN’IN DA BULUNDUĞU 9 MİLLET BAHÇESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla gerçekleşen açılış törenine, canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden katıldı. Törende Erzincan ve diğer 9 millet bahçesinin açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu özel açılışta millet bahçelerinin önemine vurgu yaparak, Erzincan'ın Tercan ilçesindeki Camii Şerif Millet Bahçesi'nin 52 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti. Millet bahçelerinin her birinin etkileyici projeler sunduğunu ifade eden Erdoğan, bu projelerin şehirlerin yeşil alanlarını artırmakla kalmayıp, toplumun farklı kesimlerinin sosyal ihtiyaçlarını karşıladığını vurguladı.

Erdoğan, millet bahçelerinin şehirlerin karmaşasından kaçıp ruhlarını dinlendirmek isteyen vatandaşlara yeşil bir sığınak sunduğunu söyledi. Çocukların sosyalleştiği, gençlerin buluştuğu ve insanların spor yapma fırsatı bulduğu bu bahçelerin, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de dolu olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca, her millet bahçesinin afetlerde toplanma alanları olarak hizmet verdiğini belirten Erdoğan, özellikle 6 Şubat depreminin ardından toplanma alanlarının önemini daha da anladıklarını dile getirdi. Çevre ve şehircilikte atılan her adımın topluma büyük fayda sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre ve şehircilik projelerinin Türkiye'nin güzelliklerine güzellik kattığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER