© Baykuş Haber

Terme sele teslim

SAMSUN’UN TERME İLÇESİNDE MEYDANA GELEN SEL FELAKETİNDE EVLER VE HAYVAN AHIRLARI SULAR ALTINDA KALDI. SOKAKTA HAYVANLARININ BAŞINDA BEKLEYEN VATANDAŞLAR YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ. (İSMAİL CAN ÇAM/SAMSUN-İHA)

Samsun'un Terme ilçesinde yaşanan sel felaketi, evlerin ve ahırların sular altında kalmasına neden oldu. Mahalle sakinleri, sokaklarda hayvanlarını korumak için beklerken, yardım çağrısında bulundular. Sağanak yağışlar, Samsun ve çevresini etkisi altına alarak birçok bölgede sel felaketine yol açtı. Aşağı Hüseyinmescit Mahallesi, yükseklik farkından kaynaklanan bir sorun nedeniyle tamamen sular altında kaldı. Evlerini suların insafına bırakan mahalle sakinleri, ahırlarındaki hayvanları güvenli bölgelere taşıyarak su seviyesinin düşmesini bekliyorlar.

Aşağı Hüseyinmescit Mahallesi Muhtarı Fahri Sakaoğlu, mahallelerindeki sel felaketini şu şekilde açıkladı: "Şiddetli yağışlar bölgemizde sel felaketine neden oldu. Mahallemizde sel suları evlerimize kadar ulaştı, evlerimizi terk etmek zorunda kaldık. Vatandaşlarımız, ahırlarındaki hayvanların telef olmaması için hayvanlarıyla birlikte sokaklara çıktılar. Sel sularının mahallemize girmemesi için düşük maliyetli çözümlerle sorunumuzu çözebiliriz, ancak her yoğun yağışta bu tür felaketleri yaşamaktan bıktık."

Vatandaşlar, sel sularının çekilmesini bekleyerek gece geç saatlere kadar hayvanlarının yanında bekleyeceklerini ve yetkililerden yardım talep ettiklerini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER