© Baykuş Haber

Termometre 44 dereceyi buldu, serinlemek isteyen kanala atladı, dondurma yedi

TÜRKİYE’NİN EN SICAK İLLERİNDEN ADANA’DA TERMOMETRELER 44 DERECEYE ULAŞTI. VATANDAŞLAR DONDURMACILARA KOŞTU.

Adana, Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olarak 44 derece sıcaklığına ulaştı. Gençler, serinlemek için sulama kanallarına atlamayı tercih ederken, bazı vatandaşlar dondurmacılara akın etti. Dünya genelinde sıcaklık rekorları kırılırken, Adana'da da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, gölgede sıcaklık 33,6 derece olarak ölçülürken, park ve bahçelerdeki termometreler 44 dereceye kadar çıktı.

Gençler, sıcak hava dalgasından kaçmak için sulama kanallarına atlayarak serinlemeye çalıştı. Her yıl birçok gencin boğulduğu bu kanalda ölüme meydan okuyan gençler dikkat çekti. Sıcaktan bunalan diğer vatandaşlar ise dondurmacıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu durum, kentte dondurma satışlarının hızla artmasına neden oldu.

Dondurmacı Mustafa Polat, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Adana'da son dönemlerde sıcaklık çok arttı. Sıcaklık arttıkça gündüz ve akşam saatlerinde dondurma talebi artıyor. Bizler de bu yoğun talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Günlük olarak büyük miktarlarda dondurma satıyoruz. Vatandaşlarımız, sıcak Adana günlerinde dondurma yiyerek serinlemeye çalışıyorlar. Adanalılar güneşe karşı dondurma ile savunma yapıyorlar, bu yüzden talep oldukça yüksek" dedi.

Polat, günlük olarak 750-800 kilogram dondurma sattıklarını belirtirken, "Adanalılar güneşe karşı ateş etmesinler, kanala atlamasınlar, dondurma yemeyi tercih etsinler" şeklinde konuştu. Kanala atlayarak serinleyemediğini belirten gençlerden Yasemin Aktürk ise arkadaşlarıyla dondurma yemeye geldiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER