© Baykuş Haber

Terörün yerini huzura bıraktığı dağlar şenlendi

2 BİN 200 RAKIMLI YAYLADA KAYALIK ALANLARI DELEREK YAYLALARA YOL AÇAN BELEDİYE EKİPLERİ, İLÇE GENELİNDE 4 MAHALLENİN YOĞUN KULLANDIĞI YAYLA YOLLARI OLUŞTURDU

Uludere ilçesindeki terörün sona ermesinin ardından, şimdi sessizliği silah sesleri değil, hizmet için çalışan iş makineleri dolduruyor. AK Partili Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, güvenliği sağladıktan sonra yıllarca teröristlerin etkin olduğu bölgelerdeki vatandaşlara hizmet sunmak amacıyla dağları delerek yeni yayla yolları açıyor.

Uludere İlçe Belediye Başkanı Sait Ürek, gerçekleştirdiği hizmetlerle vatandaşların beğenisini kazanıyor. 2.200 rakımlı yaylalarda, kayalık alanları delerek yeni yayla yolları oluşturan belediye ekipleri, ilçenin dört mahallesinin yoğun olarak kullandığı yayla yollarını yeniden yapılandırdı. Başkan Ürek, bir zamanlar terörün hüküm sürdüğü Tanin dağlarında 8 kilometrelik bir yol inşa ederek bu hizmeti halkın kullanımına sundu. İnsanların daha önce geçemediği bir kanyon vadisinde yol açarak yaylaların zirvesine kadar erişim sağladı. Belediye Başkanı Ürek, "Bu yol yıllardır kapalıydı. Bir zamanlar teröristlerin hakim olduğu bir bölgeydi. Tek geçiş yolu olan bu yer, dağı delerek bir yol açtık ve yaylaya ulaşabilir hale geldik. Kendi aracımla bu yoldan geçerek yaylaya çıktım. Halkımıza hizmet vermek bizi mutlu ediyor. İmkansızı başardık ve 2 aylık bir süre içinde bu kayalıkları delerek yolu açtık. Bu yol, bölgede arıcılık ve hayvancılıkla uğraşan insanlar için büyük bir öneme sahiptir" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER