© Baykuş Haber

Terzilerde kurban bayramı öncesinde kumaş pantolon mesaisi yaşanıyor

ESKİŞEHİR’DE 41 YILDIR TERZİLİK YAPAN OĞUZ ACAR, GEÇMİŞ BAYRAMLARA GÖRE VATANDAŞLARIN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE KENDİ KUMAŞ PANTOLONUNU DİKTİRDİĞİNİ BELİRTTİ.

Kurban Bayramı'na yaklaşırken vatandaşlar, kendi tercihlerine uygun pantolonlar diktirmeyi tercih ediyorlar. Hazır kumaş pantolonlara yüksek fiyatlar ödemek yerine terzilerin yolunu tutan vatandaşlar, kumaş ve rengi kendileri seçerek terzilere sipariş veriyorlar. Terzi esnafı, müşterilerin ölçülerini alarak kumaş kesimlerini yapıyor ve bayram arifesine kadar siparişleri teslim ediyorlar. Kumaş pantolon dikiminin maliyetinin bin 500 liraya kadar çıktığını söyleyen terzi esnafı, takım elbise dikiminin ise 7 bin 500 liradan başladığını belirtiyorlar.

Eskişehir'de 41 yıldır terzilik yapan Oğuz Acar, bu bayramda vatandaşların daha çok pantolon diktirmeyi tercih ettiğini ifade ediyor. Hazır takım elbiselerin ve pantolonların yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşların kendi giysilerini diktirmeyi seçtiklerini belirten Acar, bayram öncesi siparişlerin arttığını ve genellikle klasik renkli ve dar kesimli pantolonların talep gördüğünü söylüyor.

Terzi Acar, bayram arifesine kadar siparişlerini yetiştirdiklerini ve vatandaşlara siparişlerini vermeden önce bayramdan birkaç gün önce gelmelerini tavsiye ediyor. Bayramın yaklaşmasıyla işlerin yoğunlaştığını söyleyen Acar, müşterilere özel kumaş modelleri ve renkleri seçme imkanı sunduklarını vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER