© Baykuş Haber

Teslim olan çocuklar evlat nöbetindeki ailelere umut oluyor

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARINCA DAĞA KAÇIRILDIĞINI İLERİ SÜREN AİLELER,N EVLAT DİRENİŞİ DEVAM EDERKEN, ÖRGÜTTEN KAÇIP TESLİM OLAN ÇOCUKLAR HER BİR AİLEYE UMUT OLUYOR.

Çocuklarını terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi yapan ailelerin direnişi hala devam ederken, bu örgütten kaçan gençler, umut kaynağı olmaya devam ediyor. 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek başlatılan ailelerin evlat direnişi, şu anda bin 369 günü aşkın bir süredir sürüyor. Güvenlik güçlerine teslim olan çocuklar, evlat nöbetinde bekleyen aileler için umut ışığı oluyor.

8 yıl önce kızı Aysun'un HDP aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Aydan Arslan, dün teslim olan Mehmet Akdaş'ın sevincini paylaştı. Arslan, "Biz, HDP il binasının önünde evlat mücadelemize devam ediyoruz. Maalesef kimse bizi görmüyor. Evlatlarımız Allah'a şükür ki direnişimiz sonucunda teslim oluyor. Her bir evladın dönüşü bize umut oluyor. Dün de bir evladımız teslim oldu. Sanki bizim evladımız gelmiş gibi hissettik. İnşallah hepsi sırayla ailelerine geri dönerler. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Evladımı almadan buradan hiçbir yere gitmeyeceğim, direnişimde kararlıyım. Aysun, eğer beni görüp duyuyorsan, güvenlik güçlerimize teslim ol" dedi.

4 yıldır HDP binasının önünde evlat nöbetini sürdüren Güzide Demir, oğlu Aziz'den 8 yıldır haber alamadığını söyledi. Demir, "Yaklaşık 4 senedir burada evladım için nöbet tutuyorum. Buradan evladım gelene kadar hiçbir yere ayrılmayacağım. Dün bir aile daha evladına kavuştu. Sanki kendi evladımız gelmiş gibi sevindik. İnşallah bizim çocuklarımız da gelip teslim olur. Çocuklarımızı almadan buradan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Oğlum neredeysen gel artık, güvenlik güçlerimize teslim ol. Orası senin yerin değil oğlum, senin yuvan anne ocağıdır. Oğlum Aziz, 8 yıldır seni görmeden yaşıyorum. Oğluma hasret kaldım. Oğlumun gençliğini yıktılar" diye konuştu. Bu tür trajik olaylar, terörün insan hayatına verdiği zararları göstermesi açısından büyük bir öneme sahiptir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER